Ring oss på 0771-333 444

För kostnadsfri inledande rådgivning för företagare

Önskar du boka tid med en jurist? Klicka här för bokning

Tvister

De flesta företagare hamnar förr eller senare i någon form av tvist. Tvister kan handla nästan vadsomhelst. De vanligaste gäller dock någon form av avtalsbrott, t.ex. obetalda fakturor, fel i levererade varor eller icke fackmässigt utförda tjänster, eller avbeställda beställningar.

Oavsett om du i tvisten är den som kräver ersättning eller den som blir krävd är riskerna stora; kravställaren riskerar att inte få ersättning och den som blir krävd riskerar att få betala när betalningsskyldighet hade kunnat undvikas. Har tvisten drivits till domstol blir insatsen ännu högre i och med att förloraren betalar för båda parters ombudskostnader. Dessa kan bli lika höga, om inte högre, än själva tvistebeloppet.

Att driva tvister utanför eller i domstol kräver kunskap om juridik och processföring. Det är inte att rekommendera för den som är expert på att bygga hus, handla med dagligvaror eller något annat produktivt förvärv.

Genom din företagsförsäkring har du antagligen rätt till rättsskydd vilket innebär att ditt försäkringsbolag täcker en större del av dina ombudskostnader. Vi på Stance Juristbyrå hjälper dig att ansöka om rättsskydd när omständigheterna så tillåter.

Befinner du dig nu i en tvist och behöver rådgivning, eller står du inför en situation som skulle kunna utvecklas till en tvist, tveka inte att höra av dig.

Skicka fråga